Date

Lica.nu

Min personliga blogg
Breast Cancer Ribbon

Tycker vi har fått dålig luft på senaste tiden

posted by:
Lisa

Jag tycker våran luft i huset har blivit sämre på något konstigt sätt eller om det bara jag som kanske är lite mer känslig eller något, men något är det…

Vi har kollat så det inte är mögel i alla fall så det är vi helt säkra på men jag tror att det kan vara ventilerna som vi bytte ut förra året. Grejen är att dessa ventiler är helt automatiska där det sitter en liten fläkt som drar in/ut luften vid vissa intervall. Frågan är om inte dessa ventiler inte körs tillräckligt ofta för att byta ut luften inne i huset eller något för det har blivit sämre luft.

Jag spanar lite på att kanske köpa en luftrenare för jag har hört mycket gott om dessa maskiner men det är ungefär 4000-5000 kronor jag måste upp med då. Men det är ändå min hälsa vi pratar om så det kan nog vara värt att köpa en relativt stor luftrenare som tar en 100 kvm eller något.

Jag har känt mig både hängig och trött de senaste månader och nu när vintern kommer tycker jag det har blivit värre men det är nog en kombination av dålig luft och vintermörkret som jag inte gillar. Tyvärr blir jag lätt deprimerad och sånt under vintermånaderna.

Så nu undrar jag om det inte är dags att faktiskt köpa en luftrenare även om vi egentligen hade behövt en luftfuktare också då det är så himla torr luft här inne men det är ganska normalt på vintern. Det är därför golvet reser sig, eller spricker under vintermånaderna när det är så torrt. På sommaren reser det sig på grund av fukta som golvet suger åt sig.

luftrenare-dalig-luft

bild tagen från luftrenare

Comments are closed.