Date

Lica.nu

Min personliga blogg
Breast Cancer Ribbon

Varför håller inte möbler så länge?

posted by:
Lisa

Vi har en ganska så stor fåtölj i vardagsrummet som vi nu har haft i närmare fyra år och redan nu börjar materialet gå i sönder, i detta fallet är det bara tyg. Detta är ändå en reclinerfåtölj som kostade nästan 5000 kronor så det är inget billigt skit direkt, men hur kan det inte hålla längre än fyra år?

Det är ganska retande för i alla fall jag förväntar mig betydligt längre livslängd på möblerna, vi hoppar inte direkt i möblerna var dag eller någonsin. Vi pratar alltså om vanligt användande och inte något annat.

Sittdynan eller vad man ska säga är helt slut, det känns som man sitter direkt på en träplanka eller något. Tyget i princip vittrar sönder och det finns ganska stora spricker eller hål i tyget. Jag förväntar mig mycket mer från en fåtölj som nästan kostade 5000 kronor, visst det är ingen lyxmodell men det måste hålla bättre än detta.

Just nu kollar jag runt på lite hemsidor och denna gången kommer det bli skinn, för jag är ganska säker på att det håller längre. Ja det måste skötas varje år genom att smörja in det, men jag kan offra den timmen per år som det behövs underhålla något. Jag vet att morsans skinnfåtölj är över 20 år nu och den ser inte det minsta utsliten ut. Hon sköter ju om sin fåtölj ordentligt varje år.

Jag har varit inne på bland annat reclinerfåtölj och em, båda har sina fördelar och nackdelar. Jag tycker utbudet är bra på em, men priserna är bättre på den andra.

Jag tycker inte det är lönt att besöka IKEA för jag vet att deras utbud är ganska så dåligt i jämförelse. Utbudet på internetbutikerna är mycket bättre av olika anledningar.

 

Comments are closed.