Date

Lica.nu

Min personliga blogg
Breast Cancer Ribbon

Ny ”istid” på gång i Europa?

posted by:
Lisa

istidJag tittar nästan aldrig på TV förutom på vissa program så som t.ex. Vetenskapens värld som i måndags körde ett program om solen och dess olika livscyklar. Tydligen så minskar de så kallade solfläckarna vilket tydligen har hänt förr t.ex. på 1500 talet då det nästan inte fanns några solfläckar.

Det skulle då enligt programmet påverka oss i Europa på sådant sätt så vi kanske kommer få uppleva en ”istid” som varar ungefär 50 år. Detta ska tydligen ha hänt någon gång på 1500-talet redan.

Men som vanligt flyger mina tankar iväg och jag funderade på hur det skulle påverka oss här i norr om något sådant skulle hända t.ex. skulle vi inte kunna odla något under denna period förutom inomhus.

Sen skulle vi inte få någon el via våra vattenkraft men inte heller via våra vindkraftverk då de inte fungerar något vidare i kallare väder enligt Aftonbladet.

Vad gör vi om det händer? Det skulle bli panik?

Vi får kanske utvandra till andra varmare länder? Då är det lika bra att välja Thailand direkt då det är mitt favoritland 🙂

Jag tror inte jag skulle kunna finna mig i att leva i ett land där det råder minusgrader året runt faktiskt. Jag som blir deprimerad så fort hösten kommer gör ju inte saken bättre direkt så nä här får inte bli någon mindre ”istid”.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13174099.ab

Comments are closed.