Date

Lica.nu

Min personliga blogg
Breast Cancer Ribbon

Varför håller inte möbler så länge?

posted by:
Lisa

Vi har en ganska så stor fåtölj i vardagsrummet som vi nu har haft i närmare fyra år och redan nu börjar materialet gå i sönder, i detta fallet är det bara tyg. Detta är ändå en reclinerfåtölj som kostade nästan 5000 kronor så det är inget billigt skit direkt, men hur kan det inte hålla längre än fyra år?

Det är ganska retande för i alla fall jag förväntar mig betydligt längre livslängd på möblerna, vi hoppar inte direkt i möblerna var dag eller någonsin. Vi pratar alltså om vanligt användande och inte något annat.

Sittdynan eller vad man ska säga är helt slut, det känns som man sitter direkt på en träplanka eller något. Tyget i princip vittrar sönder och det finns ganska stora spricker eller hål i tyget. Jag förväntar mig mycket mer från en fåtölj som nästan kostade 5000 kronor, visst det är ingen lyxmodell men det måste hålla bättre än detta.

Just nu kollar jag runt på lite hemsidor och denna gången kommer det bli skinn, för jag är ganska säker på att det håller längre. Ja det måste skötas varje år genom att smörja in det, men jag kan offra den timmen per år som det behövs underhålla något. Jag vet att morsans skinnfåtölj är över 20 år nu och den ser inte det minsta utsliten ut. Hon sköter ju om sin fåtölj ordentligt varje år.

Jag har varit inne på bland annat reclinerfåtölj och em, båda har sina fördelar och nackdelar. Jag tycker utbudet är bra på em, men priserna är bättre på den andra.

Jag tycker inte det är lönt att besöka IKEA för jag vet att deras utbud är ganska så dåligt i jämförelse. Utbudet på internetbutikerna är mycket bättre av olika anledningar.

 

hr

YouTube Rewind 2016 – Jag hänger inte med längre

posted by:
Lisa

Varje år släpper Youtube en rewind-video som slänger ihop alla trender på Youtube till en lång musikvideo och nu har de släppt för 2016 nyligen. Dessa videos är oftast ganska bra, väldigt välproducerade och roliga att titta på.

Men detta året vet jag inte riktigt vad jag känner, denna gången kändes det extra rörigt och jag kan vara helt ärlig med att säga att jag knappt fattade något i videon. Börjar man bli gammal?

Jag börjar nästan tro att jag nu mera har väldigt svårt att hänga med i internet-trender, för har det aldrig varit några problem. Eller så är det bara så att detta året blev extra rörigt då de slängde in alldeles för mycket i videon. Det är halva nöjet med videon, att kunna följa och se trender som man känner igen i musikvideon.

Här är Youtube Rewind för 2016

hr

Tycker vi har fått dålig luft på senaste tiden

posted by:
Lisa

Jag tycker våran luft i huset har blivit sämre på något konstigt sätt eller om det bara jag som kanske är lite mer känslig eller något, men något är det…

Vi har kollat så det inte är mögel i alla fall så det är vi helt säkra på men jag tror att det kan vara ventilerna som vi bytte ut förra året. Grejen är att dessa ventiler är helt automatiska där det sitter en liten fläkt som drar in/ut luften vid vissa intervall. Frågan är om inte dessa ventiler inte körs tillräckligt ofta för att byta ut luften inne i huset eller något för det har blivit sämre luft.

Jag spanar lite på att kanske köpa en luftrenare för jag har hört mycket gott om dessa maskiner men det är ungefär 4000-5000 kronor jag måste upp med då. Men det är ändå min hälsa vi pratar om så det kan nog vara värt att köpa en relativt stor luftrenare som tar en 100 kvm eller något.

Jag har känt mig både hängig och trött de senaste månader och nu när vintern kommer tycker jag det har blivit värre men det är nog en kombination av dålig luft och vintermörkret som jag inte gillar. Tyvärr blir jag lätt deprimerad och sånt under vintermånaderna.

Så nu undrar jag om det inte är dags att faktiskt köpa en luftrenare även om vi egentligen hade behövt en luftfuktare också då det är så himla torr luft här inne men det är ganska normalt på vintern. Det är därför golvet reser sig, eller spricker under vintermånaderna när det är så torrt. På sommaren reser det sig på grund av fukta som golvet suger åt sig.

luftrenare-dalig-luft

bild tagen från luftrenare

hr

Kanal5 Tunnelbanan – vad är det för folk?

posted by:
Lisa

tunnelbananSåg det där TV-programmet på kanal 5 som heter Tunnelbanan där man får följa väktare på sitt jobb och jag vad ska man säga det är ju väldigt märkligt folk som rör sig där nere. Dessa väktare får verkligen ta mycket skit och våld.

Det som är intressant är att många verkar tycka det är okej att vara stupfull och aggressiv för att sedan dra sig ned i tunnelbanan för att jävlas med folk eller skrämma dem. Asså lås in dessa idioter! jag kan bli så arg när jag ser det programmet för det finns faktiskt en oskriven lag och ett speciellt uppträdande som alla måste följa. Det sjuka är kanske de gäng som driver omkring där nere och jag hade verkligen inte känt mig trygg med att stå och vänta där en fredagskväll eller något.

Förhoppningsvis finns där gott om väktare nära hela tiden för det är i princip galningar som kommer ner där. Visst jag förstår att det kanske inte är som på TV och jag åker i princip aldrig tunnelbana så jag vet inte helt säkert hur det egentligen är, dock så verkar det ändå som att där är en hel del skit tyvärr.

 

hr

Extremt rolig katt som vaktar brevlådan

posted by:
Lisa

Vem älskar inte katter! de är så extremt opålitliga på något konstigt sätt men det är också det som gör dem så intressanta för de flesta av oss. Visst jag kan förstå vissa hundägare men katter är ändå något speciellt och faktiskt något heligt i många andra asiatiska länder.

Katten är framavlad precis som hunden, förr hade de faktiskt en uppgift i hemmet d.v.s. jaga ohyra men nu mera kanske de är mer till för oss som ett keldjur. Det är lätt att man glömmer bort att katten faktiskt blev domesticerad någon gång under historien.

Jag tyckte i alla fall att denna videon var riktigt rolig, tror jag har sett den nu nästan 50 gånger och skrattar varje gång jag ser den. Tänk så mycket nöje dessa små djur ger oss!

hr

Hittat en grym köpmansdisk till vardagsrummet

posted by:
Lisa

Bild lånad från köpmansdiskar.se

Jag har länge letat efter en ordentlig köpmansdisk att ha i vårat vardagsrum för just nu har vi så mycket småsaker som behöver förvaras på ett smart sätt. Problemet har hela tiden varit att hitta en köpmansdisk eller skänk/byrå som passar in med våra möbler men äntligen har jag hittat en jag verkligen har blivit fäst vid.

Så nu är man nästan 4000 kronor fattigare men ännu en möbel rikare fast detta känner jag är ett riktigt bra köp för en gångs skull. Det är ofta jag får lite småångest efter en beställning men det känns väldigt rätt.

Nu kan man äntligen förvara alla sina bestick i separata lådor och olika servetter i olika lådor. Det ska bli väldigt skoj att få börja skapa lite struktur med alla förvaringslådor i köpmansdisken.

Det känns riktigt bra att äntligen kommit igång med sitta bloggande igen efter lite uppehåll. För varje dag som har gått så har det känts som att något saknades men har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det skulle vara men det kan faktiskt ha varit bloggandet som saknades då man inte har kunnat få skriva av sig eller sina tankar.

Men jag märker nu att det är dags att införskaffa sig ett nytt tangentbord också för detta börjar bli väldigt slitigt och mycket byggdamm har kommit ned i tangentbordet så flera knappar registrerar inte riktigt knapptryckningar ibland om jag skriver för snabbt.

Nu börjar ju även julen närma sig så det kommer bli väldigt kul att få börja pynta men även planera inför mina lediga dagar i jul. Något jag har sett fram emot sen i Augusti typ men nu är det inte långt kvar. Vi ska också planera in lite pyssel med familjen också för det gäller att ta till vara på den tiden.

hr

Orolig inför valet i USA

posted by:
Lisa

trumpÄr det domedagen som är på väg att hända nu när Trump klampar utanför vita huset? Jag har bara en väldigt konstig känsla att Trump kommer vinna valet i USA även om de flesta verkar tro att Hillary kommer vinna. Men från vad man kan läsa så hatar extremt många personer Hillary och även högt uppsatta personer i FBI verkar ju hata henne.

Varför vet jag inte… det är något jag aldrig riktigt har förstått eller har kunnat läsa mig till, det enda jag känner till är att hon har haft dålig koll på sin e-post där hemlig information har skickats okrypterat eller oskyddat. Fine men varför är hatet så utbrett egentligen.

Tittar jag på Trump på TVn så tänker man idiot direkt… Ivana Trump höll ju tydligen ett tal inatt om att man måste stoppa näthatet men HALLÅ… har hon träffat sin egna man någon gång??? Han är den största mobbaren själv och har inga problem med att mobba kvinnor i live TV eller liknande. Stort jävla svin är han.

Men min magkänsla säger på något konstigt sätt att Trump vinner även om huvudet säger att det är omöjligt i princip men gubben har ju sina följare. Trump och sina anhängare tror ju inte heller på den globala uppvärmningen vilket är helt obegripligt… okej 99% av forskarna säger att det händer men ni väljer att lyssna på 1%. Jävligt dåliga odds alltså. Antingen är de köpta eller så klarar inte skallen av att processa vad som skulle hänga när det händer och väljer att bara säga nej.

Sen läser man detta på aftonbladet

Wake the f*** up people! peace out!

hr

Detta året ska jag banne mig fixa en hängmatta

posted by:
Lisa

fatboy hängmattaDetta året ska jag ha en hängmatta i trädgården, så är det bara. Jag har länge sneglat på att fixa en hängmatta till trädgården men av någon anledning så har jag bara inte orkat? anledningen till att jag inte har orkat har väl antagligen med att vi inte har någonstans att hänga den då det saknas träd som är tillräckligt starka för det och det är inte direkt någon idé att plantera två träd för att sedan vänta så de kan växa till sig.

Jag satt och surfade runt lite här om dagen för jag skulle titta på nya utomhusmöbler och fick syn på att Fatboy har en produkt där hängmattan hänger på en färdig ställning. Produkten jag pratar om är Fatboy Headdermock Hängmatta, helt genialt med tanke på hur många som egentligen inte kan hänga upp en ”riktig” hängmatta men jag har en plan!

Så här tänker jag mig. Vi köpte ett hus vi har planerat bo i resten av våra liv och vi vill ha en hängmatta som vi inte kan sätta upp men varför då inte köpa Fatboy hängmattan och sen plantera två träd. Då blir det att man använder hängmattan med ställning tills träden har vuxit till sig lite vilket skulle kunna vara 5 år eller något lite beroende på vad för typ av träd det är. För jag antar att hängmattan i alla fall håller sig i 5 år.

Sommarboden har ganska så många olika varianter av fatboy dock så är ju priserna relativt höga tycker jag men jag ska banne mig köpa en detta året för jag har saknat det så mycket sen jag flyttade hemifrån.

hr

Jag har äntligen börjat gymma

posted by:
Lisa

på-gymmet

Jag började motionera förra året som ett nyårslöfte men det slutade jag snabbt med tyvärr, jag tröttnade helt enkelt. Nu är min plan att börja gymma i stället med mina goda vän Sara och förhoppningsvis kan vi hjälpas åt att hålla igång det en längre tid för det är faktiskt stor skillnad att träna tillsammans med någon har jag märkt. Det är mycket roligare faktiskt.

Sickan har en plan! haha nä men min plan är väl att börja lite smått och inte ta i för hårt i början så jag inte tar ut mig helt och hållet för att sedan tröttna. Jag har gymmat förr och då har jag alltid gått in väldigt tungt i början men det har bara hållit ett par månader för sen tröttnar jag men Sara har faktiskt varit väldigt duktig för hon har aldrig slutat så nu hoppas jag på att jag kan få åka lite på hennes extra energi 🙂

Här på bilden kör jag lite crosstraining som uppvärmning innan jag på de ”tunga” vikterna!

 

hr

Sambon förstörade barngrinden vid ett dåligt höjdhopp

posted by:
Lisa
gammla barngrinden

Så här såg den ut när den var hel.

Ahhhh min sambo i bland är så himmla impulsiv ibland och nu var det så klart tid igen då han skulle snabbt hoppa över våran barngrind för han hade glömt något på väg ut genom dörren. Så klart missbedömmer han höjden och drar ner hela jäkla grinden så nu sitter jag här och behöver jaga min minsta hela tiden så hon inte ska skada sig på något i de andra rummen då de inte är barnsäkrade för 5 öre.

Så nu får jag leta efter en ny barngrind på nätet och det är helt enkelt har jag förstått nu, vad köper man liksom? som tur är har jag några hemsidor jag ska kolla igenom innan jag beställer. Säkerhetsbutiken har en hel del bra fakta samt ett par bra grindar jag kan tänka mig, bland annat Kiddy Guard varianten.

Barngrind har väldigt bra fakta som jag först ska läsa igenom innan jag beställer så jag har helt säker på att det blir rätt men just lutar det år en Kiddy Guard barngrind. Det sjuka är att dessa grindar är verkligen inte billiga och nu när vi hade en fungerande som vi fick från min syster så känns det som helt onödiga pengar rätt ner i sjön.

Min sambo fick sig en riktig utskällning faktiskt så nu när han kommer hem kommer jag att få be honom om ursäkt för vissa ord jag valde att skrika när han försvann ut genom dörren. Han sa också en hel del ord men jag får väl visa att jag är den bättre personen i detta sammanhang.

hr

Folk som skryter är nog något av det värsta som finns

posted by:
Lisa

skrytaJag stör mig så mycket som på personer som öppet skryter om saker de har gjort eller saker de har haft ”råd” med t.ex. värsta köket eller något dylikt och nä jag är ingen surkärring som avundas av allt och alla. Det jag pratar om är personer som drar up sin nya sak eller sak de har gjort mitt under ett samtalsämne som inte alls har med saken att göra, varför liksom? JA du har ett väldigt fint ”kök” vi alla vet det men sluta snälla.

Sen finns det så klart personer som ”skryter” i det smyga men dessa stör jag mig inte alls på som tur är annars hade jag väl räknats till en av de där tanterna som bara önskade att de hade dessa saker.

Varför inte bara visa upp ”köket” och säga ”eller hur är köket riktigt fint? jag är så stålt över detta kök” och så är det slut med det typ men tyvärr har ju personer ett enormt behov att framhäva sig själva. Är det för att personen är osäker? eller vad handlar det om egentligen.

Detta har jag funderat många gånger på men inte riktigt förstått grejen med det då jag själv inte känner behovet av att skryta, vad jag vet i alla fall 🙂

Nä nu måste jag avsluta för jag får över lite besök nu vid 18:00 på en liten middag och den här kvällen kommer jag fuska med maten d.v.s. färdig pizzadeg från City Gross vilket är en av de bästa uppfinningarna någonsin! Det är tur att det ibland finns bra halvfabrikat som går att använda men som även smakar gott. Jag har verkligen inget lust att ställa mig och göra en deg i dag 🙂

hr

Köpte ett par nya whiskyglas efter ett tips

posted by:
Lisa

whiskyglasJag fick äntligen prova min nya whisky jag fick av en pojkvän men tyvärr hade jag bara de vanliga gamla tråkiga tumblerglasen som inte alls ger samma typ av smak när det kommer till whisky. Så nu fick jag äntligen tummen ur röven och beställde ett par tulpanglas från whiskyglas så förhoppningsvis kommer det smaka bättre nästa gång.

Det här med glas till whisky smakar annorlunda trodde jag var skitsnack endast tills jag på Öl & Whiskymässan fick en liten föreläsning om hur glaset påverkar smaken. Bland annat så ska alkoholen avdunsta i rätt mängd och att aromer ska få stanna kvar för maximal effekt men i ett tumblerglas avdunstar både alkohollukten och alla aromer. Ni som inte har provat att dricka ur ett tulpanglas borde faktiskt beställa och prova för det är ganska så stor skillnad plus att de är väldigt bekväma att hålla i jämfört med de vanliga traditionella glasen.

Nu har jag också fått se den nya trailern på Tom Cruise nya film Edge of Tomorrow och den ser jag verkligen fram emot att se med min sambo min. Både han och jag är lite SciFi-nördiga så denna filmen kommer passa oss väldigt bra och från vad jag kan läsa mig till verkar handlingen vara riktigt intressant. Mer om filmen läs på Imdb.

 

hr

Drycken för mig tillbaka till hven

posted by:
Lisa

hven whiskyMärklig titel? ja det kan ju tyckas men det är så att min killkompis (en nära vän sen barndomen) hade en whisky jag har velat ha ett tag men jag tyckte den var för dyr för min budget kom förbi igår och gav mig en flaska hven!. Tydligen tyckte han inte att den var god så jag fick den! Den är iof öppnad men vad gör det när man ska dricka den 🙂

Ven eller Hven är en av mina favoritställen i Sverige med en vansinnigt avkopplande natur som är helt underbar på sommaren och med denna whiskyn är det bara till att ta en liten sipp samt blunda med ögonen för att vara tillbaka på Ven. Jag ska i alla fall få prova den ikväll då jag är ledig imorgon, äntligen!

Om tiden bara kunde gå lite fortare så att våren kan komma på besök…

Men innan dess behöver vi verkligen införskaffa nya utemöbler i trädgården så man kan få några sköna grillkvällar med vänner och bekanta. En ny större grill hade inte varit fel heller om man så får önska för oftast räcker den inte till när vi har lite större bjudningar och det händer ganska ofta att man får grilla två gånger så alla får mat.

hr

Det är dags att besöka morsan – ny resesäng

posted by:
Lisa

resesäng babybjörnNu är det äntligen dags för oss att besöka min kära mor i norr! det ska bli riktigt skönt att besöka henne för jag har verkligen saknat henne och jag kan ju säga att det är inte lätt att bo 45 mil ifrån familjen. Det är faktiskt mycket jobbigare än man tror speciellt när våran familj är så tight, saknaden är enorm ibland men som tur är går det i alla fall ringa via skype eller liknande.

Men nu är det dags att få träffa morsan och familjen till helgen, vi stannar väl några dagar så jag kommer ej blogga den tiden troligtvis. Vi kommer se det lite som en minisemester så det blir nog lite skidåkning och sådant när vi väl är där på besök men framförallt ska vi slappa!.

Förr har vi använt barnvagnen som säng till dottern men nu har hon ju blivit större så det lär inte gå denna gången 🙂 så nu blir det till att köpa en ordentlig resesäng som vi kan ta med oss. Jag har suttit och läst hela morgonen om vilka resesängar som rekommenderas och jag hittade lite information på http://resesang.nu/ och smartson.se om vilka resesängar som är bäst.

Tyvärr ser det ut som vi kommer behövs lägga närmare 1500 kronor på en ordentlig säng för jag vägrar köpa billigt mög som antingen inte håller eller så är det en hel vetenskap om hur den ska användas, eller så väger den 20kg. Babybjörn resesäng väger endast 5 kg med en ordentlig väska så det kommer nog bli den vi beställer då den även verkar ha fått bäst betyg.

Åh jag längtar så jäkla mycket!

snööööööö

hr

Kan vintern dra iväg någon annanstans?

posted by:
Lisa

snöNä nu får det fan ta mig räcka med den här vintern… jag vet att de bara är i början av februari men den här vintern har varit riktigt jobbig för min del. Det är alltid mörkt och tråkigt men om det i alla fall bara fanns lite snö som lyste upp mörkret hade det i alla fall varit okej men i Skåneland får vi knappt någon snö.

Nu har jag i alla fall fått hem min nya stegräknare och det blev en Withings Pulse som förhoppningsvis ska öka min motivation till att börja motionera ordentligt. Så nu väntar jag bara på lite vår ska ska komma… eller i alla fall lite varmare väder så man slipper halka och nästan slå ihjäl sig när man är ute och går.

Vi har en busshållplats här vid vårat hus och det är väldigt ofta jag ser personer som springer till bussen för att sedan sätta sig på rumpan och i värsta fall har det hänt att busschauffören faktiskt har kört utan att vänta, fullt av idioter här i världen.

Sambon har också fått hem sin nya firmabil vilket blev en ny Volvo v40 cross country som faktiskt är jäkligt fin så nu slipper vi våran gamla Volvo s40 som alltid klyddade när det var kallt. Så nu kan man kanske lita på sin bil?

hr

Hur skapar ni motivation till att motionera?

posted by:
Lisa

Silhouette woman run under blue sky with cloudsJag brukar oftast sätta igång på allvar när jag ska dra igång min träning men oftast förlorar jag motivation redan efter några månader och när väl semester eller dylikt dyker upp slutar jag? Det är faktiskt ett väldigt stort problem för mig för jag vill men tappar lusten att sätta igång direkt efter semestern.

Som nyårslöfte tänkte jag därför att jag skulle göra något som kanske skulle kunna hjälpa mig att bli av med mina extra mamma kilon. Jag behöver något som motiverar mig till att fortsätta och jag har läst runt lite på vad man kan göra för att hålla igång motivationen.

Det fanns rätt bra tips hos netdoctor.se och de pratar om att man ska skriva ner sina resultat men jag hittade något jag knappt visste var fortfarande aktuellt dvs stegräknare.net. Jag trodde mer eller mindre att stegräknaren var utdöd efter det blev populärt för några år sen men tydligen ska de vara duktigt mer avancerade idag. Bland annat ska det gå att mäta distans, min puls, min sömn!.

Så det kommer nog bli ett inköp av en lite mer avancerad stegräknare för min del i hopp om att det kan motivera mig sen ska jag även försöka få med en kompis att ”tävla” med eller i alla fall ha någon att prata med när det tar emot att träna.

Detta året har jag gett mig fan på att bli av med dessa extra kilon…

hr

Ny ”istid” på gång i Europa?

posted by:
Lisa

istidJag tittar nästan aldrig på TV förutom på vissa program så som t.ex. Vetenskapens värld som i måndags körde ett program om solen och dess olika livscyklar. Tydligen så minskar de så kallade solfläckarna vilket tydligen har hänt förr t.ex. på 1500 talet då det nästan inte fanns några solfläckar.

Det skulle då enligt programmet påverka oss i Europa på sådant sätt så vi kanske kommer få uppleva en ”istid” som varar ungefär 50 år. Detta ska tydligen ha hänt någon gång på 1500-talet redan.

Men som vanligt flyger mina tankar iväg och jag funderade på hur det skulle påverka oss här i norr om något sådant skulle hända t.ex. skulle vi inte kunna odla något under denna period förutom inomhus.

Sen skulle vi inte få någon el via våra vattenkraft men inte heller via våra vindkraftverk då de inte fungerar något vidare i kallare väder enligt Aftonbladet.

Vad gör vi om det händer? Det skulle bli panik?

Vi får kanske utvandra till andra varmare länder? Då är det lika bra att välja Thailand direkt då det är mitt favoritland 🙂

Jag tror inte jag skulle kunna finna mig i att leva i ett land där det råder minusgrader året runt faktiskt. Jag som blir deprimerad så fort hösten kommer gör ju inte saken bättre direkt så nä här får inte bli någon mindre ”istid”.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13174099.ab

hr

Välkommen

posted by:
Lisa

bebeJag vet inte riktigt vad man bör skriva som första inlägg men jag tänkte ändå att det vore vettigt att skriva någon form av välkomstmeddelande så välkommen! (Bättre än hello world som finns när man skapar en blogg).

Jaha vad kommer jag då skriva om här på bloggen? Det mesta jag kommer skriva om är nog min personliga tankar om livet dvs mitt liv som småbarnsmamma till en liten flicka. Ett liv jag fortfarande försöker handskas med och som har visat sig vara ganska så tufft då man nu inte länge står i centrum.

Jag kommer försöka hålla mig relativt kort när jag skriver för det är något jag verkligen behöver. Mina vänner är alltid lika glada att påpeka hur jag aldrig kommer till saken när jag försöker berätta något så varför inte passa på att försöka ändra på sig själv genom att skriva på den här bloggen?

 

 

hr