Date

Lica.nu

Min personliga blogg
Breast Cancer Ribbon

Archive for november, 2016

Tycker vi har fått dålig luft på senaste tiden

posted by:

Jag tycker våran luft i huset har blivit sämre på något konstigt sätt eller om det bara jag som kanske är lite mer känslig eller något, men något är det…

Vi har kollat så det inte är mögel i alla fall så det är vi helt säkra på men jag tror att det kan vara ventilerna som vi bytte ut förra året. Grejen är att dessa ventiler är helt automatiska där det sitter en liten fläkt som drar in/ut luften vid vissa intervall. Frågan är om inte dessa ventiler inte körs tillräckligt ofta för att byta ut luften inne i huset eller något för det har blivit sämre luft.

Jag spanar lite på att kanske köpa en luftrenare för jag har hört mycket gott om dessa maskiner men det är ungefär 4000-5000 kronor jag måste upp med då. Men det är ändå min hälsa vi pratar om så det kan nog vara värt att köpa en relativt stor luftrenare som tar en 100 kvm eller något.

Jag har känt mig både hängig och trött de senaste månader och nu när vintern kommer tycker jag det har blivit värre men det är nog en kombination av dålig luft och vintermörkret som jag inte gillar. Tyvärr blir jag lätt deprimerad och sånt under vintermånaderna.

Så nu undrar jag om det inte är dags att faktiskt köpa en luftrenare även om vi egentligen hade behövt en luftfuktare också då det är så himla torr luft här inne men det är ganska normalt på vintern. Det är därför golvet reser sig, eller spricker under vintermånaderna när det är så torrt. På sommaren reser det sig på grund av fukta som golvet suger åt sig.

luftrenare-dalig-luft

bild tagen från luftrenare

Kanal5 Tunnelbanan – vad är det för folk?

posted by:

tunnelbananSåg det där TV-programmet på kanal 5 som heter Tunnelbanan där man får följa väktare på sitt jobb och jag vad ska man säga det är ju väldigt märkligt folk som rör sig där nere. Dessa väktare får verkligen ta mycket skit och våld.

Det som är intressant är att många verkar tycka det är okej att vara stupfull och aggressiv för att sedan dra sig ned i tunnelbanan för att jävlas med folk eller skrämma dem. Asså lås in dessa idioter! jag kan bli så arg när jag ser det programmet för det finns faktiskt en oskriven lag och ett speciellt uppträdande som alla måste följa. Det sjuka är kanske de gäng som driver omkring där nere och jag hade verkligen inte känt mig trygg med att stå och vänta där en fredagskväll eller något.

Förhoppningsvis finns där gott om väktare nära hela tiden för det är i princip galningar som kommer ner där. Visst jag förstår att det kanske inte är som på TV och jag åker i princip aldrig tunnelbana så jag vet inte helt säkert hur det egentligen är, dock så verkar det ändå som att där är en hel del skit tyvärr.

 

Extremt rolig katt som vaktar brevlådan

posted by:

Vem älskar inte katter! de är så extremt opålitliga på något konstigt sätt men det är också det som gör dem så intressanta för de flesta av oss. Visst jag kan förstå vissa hundägare men katter är ändå något speciellt och faktiskt något heligt i många andra asiatiska länder.

Katten är framavlad precis som hunden, förr hade de faktiskt en uppgift i hemmet d.v.s. jaga ohyra men nu mera kanske de är mer till för oss som ett keldjur. Det är lätt att man glömmer bort att katten faktiskt blev domesticerad någon gång under historien.

Jag tyckte i alla fall att denna videon var riktigt rolig, tror jag har sett den nu nästan 50 gånger och skrattar varje gång jag ser den. Tänk så mycket nöje dessa små djur ger oss!

Hittat en grym köpmansdisk till vardagsrummet

posted by:

Bild lånad från köpmansdiskar.se

Jag har länge letat efter en ordentlig köpmansdisk att ha i vårat vardagsrum för just nu har vi så mycket småsaker som behöver förvaras på ett smart sätt. Problemet har hela tiden varit att hitta en köpmansdisk eller skänk/byrå som passar in med våra möbler men äntligen har jag hittat en jag verkligen har blivit fäst vid.

Så nu är man nästan 4000 kronor fattigare men ännu en möbel rikare fast detta känner jag är ett riktigt bra köp för en gångs skull. Det är ofta jag får lite småångest efter en beställning men det känns väldigt rätt.

Nu kan man äntligen förvara alla sina bestick i separata lådor och olika servetter i olika lådor. Det ska bli väldigt skoj att få börja skapa lite struktur med alla förvaringslådor i köpmansdisken.

Det känns riktigt bra att äntligen kommit igång med sitta bloggande igen efter lite uppehåll. För varje dag som har gått så har det känts som att något saknades men har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det skulle vara men det kan faktiskt ha varit bloggandet som saknades då man inte har kunnat få skriva av sig eller sina tankar.

Men jag märker nu att det är dags att införskaffa sig ett nytt tangentbord också för detta börjar bli väldigt slitigt och mycket byggdamm har kommit ned i tangentbordet så flera knappar registrerar inte riktigt knapptryckningar ibland om jag skriver för snabbt.

Nu börjar ju även julen närma sig så det kommer bli väldigt kul att få börja pynta men även planera inför mina lediga dagar i jul. Något jag har sett fram emot sen i Augusti typ men nu är det inte långt kvar. Vi ska också planera in lite pyssel med familjen också för det gäller att ta till vara på den tiden.

Orolig inför valet i USA

posted by:

trumpÄr det domedagen som är på väg att hända nu när Trump klampar utanför vita huset? Jag har bara en väldigt konstig känsla att Trump kommer vinna valet i USA även om de flesta verkar tro att Hillary kommer vinna. Men från vad man kan läsa så hatar extremt många personer Hillary och även högt uppsatta personer i FBI verkar ju hata henne.

Varför vet jag inte… det är något jag aldrig riktigt har förstått eller har kunnat läsa mig till, det enda jag känner till är att hon har haft dålig koll på sin e-post där hemlig information har skickats okrypterat eller oskyddat. Fine men varför är hatet så utbrett egentligen.

Tittar jag på Trump på TVn så tänker man idiot direkt… Ivana Trump höll ju tydligen ett tal inatt om att man måste stoppa näthatet men HALLÅ… har hon träffat sin egna man någon gång??? Han är den största mobbaren själv och har inga problem med att mobba kvinnor i live TV eller liknande. Stort jävla svin är han.

Men min magkänsla säger på något konstigt sätt att Trump vinner även om huvudet säger att det är omöjligt i princip men gubben har ju sina följare. Trump och sina anhängare tror ju inte heller på den globala uppvärmningen vilket är helt obegripligt… okej 99% av forskarna säger att det händer men ni väljer att lyssna på 1%. Jävligt dåliga odds alltså. Antingen är de köpta eller så klarar inte skallen av att processa vad som skulle hänga när det händer och väljer att bara säga nej.

Sen läser man detta på aftonbladet

Wake the f*** up people! peace out!